Põllumehed saavad taas üleminekutoetusi

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti oli viimasel kolmel aastal üks väheseid Euroopa Liidu liikmesriike, kus ei makstud põllumajandustootjatele üleminekutoetusi.
Eesti oli viimasel kolmel aastal üks väheseid Euroopa Liidu liikmesriike, kus ei makstud põllumajandustootjatele üleminekutoetusi. Foto: Urmas Luik

Uue valitsuskoalitsiooni otsusega taastatakse sellest aastast põllumajanduse üleminekutoetused. Maaeluministeerium saatis juba kooskõlastusringile loomakasvatuse üleminekutoetuse määruse eelnõu, mille järgi makstakse üleminekutoetusi tänavu kokku 19,9 miljoni euro ulatuses.

"Üle-euroopalises turukriisis on olnud Eesti viimastel aastatel üks väheseid Euroopa Liidu liikmesriike, kus ei ole põllumajandustootjatele üleminekutoetusi makstud," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Täiendav rahaline tugi riigi poolt peab aitama kohalikul põllumehel parandada oma konkurentsipositsiooni Euroopa Liidu siseturul. Seda raha tuleb kasutada, et olla tulevasteks kriisideks paremini valmis."

2017. aastal on võimalik taotleda viit loomakasvatuse üleminekutoetust. Toetuste tingimused on samad nagu 2013. aastal kehtinud üleminekutoetuste puhul. Ammlehma ja ute kasvatamise üleminekutoetust saab taotleda nende loomade arvu järgi, kes on 2. märtsi seisuga põllumajandusloomade registris taotleja nimele registreeritud. Piima, veise ja ute üleminekutoetuse taotlemine toimub 2010. aastal PRIA poolt määratud toetusõiguste alusel.

Lisaks on kavas maksta 2017. aastal põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetust, mille määrused on ettevalmistamisel.

Eelnõu kohaselt on loomakasvatuse üleminekutoetuste taotlemine planeeritud PRIA kaudu 2. märtsist kuni 21. märtsini. Loomakasvatuse üleminekutoetused on kavas välja maksta juuni lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles