Taimerohud aitavad sooleparasiitide vastu

, fütoterapeut
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugus sisalduv looduslik väävel aitab lahti saada sooleparasiitidest.
Küüslaugus sisalduv looduslik väävel aitab lahti saada sooleparasiitidest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sooleparasiidid ei ole mitte ainult väikelaste tervisehäda, nagu me oleme harjunud arvama, vaid seda nakkust võib ise sellest aru saamata kanda ka täiskasvanud inimene.

Väikelapse erk organism annab lihtsalt parasiitide kohalolust äratuntavaid sümptoome: päraku sügelemine ja kipitamine, kõhuvalu, hammaste kiristamine öösel, peavalu, söögiisu puudus ja kahvatu jume. Täiskasvanu organism võib aga olla sümptomitega harjunud ja häirivaid tunnuseid igapäevaelus tähele ei pandagi.

Kahtluse korral on hea kasutada kõrvitsaseemneid, vähemalt 100 grammi päevas. Soolestiku puhastamiseks jooge kõrvitsaseemnetest tehtud leent kaks klaasi päevas enne sööki. Võib võtta ka pastat, mis on tehtud 100 grammist puhastatud purustatud seemnetest ja 100 grammist meest. Leeme tegemiseks pange 500 grammi purustatud seemneid koos kestadega liitrisse vette, keetke vesivannil kaks tundi ja seejärel kurnake.

Parasiitide eemale hoidmiseks sööge kiudainerikast toitu, eriti head on toores köögivili ja täisteraviljatoidud. Vältige toite, kus sees on suhkur, ka puuvilju, välja arvatud viigimarjad ja ananass.

Võib juua ühe tassi koirohuteed kolm korda päevas toidukordade vahepeal. Solkmete ja linaluu-usside vastu võite juua koirohu-soolikarohuteed.

Sööge küüslauku – korraga paar keskmise suurusega küünekest mitu korda päeva jooksul ning mitu päeva järjest. Samuti sibulaid, kapsast ja porgandeid, sest neis sisalduv looduslik väävel aitab eemaldada parasiite.

Laste jaoks võib tampida küüslaugu piima sisse puruks ning anda seda juua kogu päeva vältel. Igal hommikul ja õhtul tehke klistiiri küüslaugumahla ja vee seguga.

Abi saab, kui lõigata katki kaks sibulat ja leotada neid kaksteist tundi pooles liitris vees, pigistada neist mahl välja ja kurnata ning seejärel juua seda vedelikku tassitäis kolm korda päevas. Samal ajal tehke klistiire pressitud küüslaugu veega või naistenõgese jahtunud tõmmisega.

Parasiitide elutingimusi saab raskendada, kui süüa vähem magusat, kasutada linaseemneõli hommikul enne sööki ja õhtul enne magamaminekut ja päeval enne sööki. Lisaks sööge hapendatud ja mõrumaitselist toitu.

Taimeteed valmistage nii: lisage neli-viis grammi taimepuru 1,5 liitrile keevale veele. Keetke kaks-kolm minutit kinniselt väiksel tulel, kurnake ja võtke tühja kõhuga enne magamaminekut, vajadusel ka päeval. Ravikuur kestab seitse päeva, siis pidage vahet ja jälle seitse päeva. Tehke nii kolm-neli korda. Enne teede kasutamist puhastage seedetrakt.

Parasiitide vastu sobivad näiteks segud: üks osa on küüslaugumugul, kaks osa moodustavad kõrvitsaseemned ja kaks osa kurgiseemned. Või selline, kus küüslaugu lehed ja mugul on üks osa, piparmündi ürt kaks osa, teekummeli õied kolm osa.

Lastele sobilikud teed: aedtilliseemneid kaks osa ja linaseemneid kolm osa, soolikarohu ürti kaks osa. Samuti võib teha lastele teed, kus on sibulakoori kaks osa ja linaseemneid üks osa.

Sööge väikseid tooreid kukeseeni ja puravikke, šampinjone. Need seened, eriti kukeseened, takistavad nugiliste munade arengut.

TAIMED APPI

Need taimed aitavad sooleparasiitidest vabaneda ja loovad neile kehas ebamugavad elutingimused:

koirohi ja soolikarohi (ärge kasutage raseduse ajal); punane päevakübar; kukerpuumari; takjas; saialill; võilill; lavendel; piparmünt; kalmus; Kreeka pähkli viljad ja lehed; maarjasõnajala juurika ekstrakt; puju; aedvaak; mustikas; sinikas; leeskputk; heinputk; hanemalts; pohl; nõmm-liivatee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles