Raskustes lehma- ja seakasvatajad saavad abi 16,2 miljonit

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm
Lehm Foto: Kristjan Teedema

Raskustes piima- ja sealihatootjatele makstakse 2017. aastal erakorralise kohandamistoetusena kokku 16,2 miljonit eurot kriisiabi, millest 79  protsenti piimakarjakasvatajatele ja 21 protsenti sealihatootjatele.

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas erakorralise kohandamistoetuse määruse, millega said paika kriisiabi maksmise tingimused.

«Kriisiabi maksmise eesmärk on toetada raskustes olevaid  piima- ja sealihasektoreid ning aidata seeläbi kaasa turu stabiliseerimisele. Euroopa Komisjon on eraldanud erakorraliseks abiks Eestile kokku 8,08 miljonit eurot, millele riigi poolt samas mahus lisaks maksame,» ütles maaeluminister  Tarmo Tamm. 

«Toetus on siiski vaid ajutine leevendus, et anda tootjatele kindlust põllumajandustootmisega jätkamiseks ning aega turuolukorraga kohanemiseks. Pikemas perspektiivis tuleb keskenduda enam toodangule suurema lisandväärtuse andmisele ning eksportturgude otsimisele,» lisas Tamm

Toetust saab taotleda piimatõugu lehma kohta, keda piimatootja pidas  2016. aasta 1. detsembri seisuga või sea kohta, keda sealihatootja pidas 2016. aasta 1. mai seisuga. Kohandamistoetuse saamiseks tuleb loomapidajatel esitada taotlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles