Elava toidu portaal viib talunikud tarbijaga kokku

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.elavtoit.com

Olukorras, kus puhas kodumaine toit üha hinda läheb, pakub internetilehekülg www.elavtoit.com ühe lisavõimaluse talunikele ja tarbijatele sõbralike, tasakaalus olevate otsesidemete loomiseks.

Portaali kasutamine on registreerimata kasutajale tasuta, registreerunud kasutajale on kolm esimest kuud samuti tasuta, kuid edaspidi tuleb iga aasta eest maksta 6,4 eurot. Saidil on interaktiivne kaart põllumajandustootjatest, kes on oma kauba müügist huvitatud. Alates 2011. aasta jaanuarist on kõik www.elavtoit.com talunike pakkumised üleval ka Soovi kuulutuslehel. Põhiturunduskanal on aga Facebook, kus sellel on 12 486 fänni.

Keskmiselt külastab elava toidu lehekülge 150 inimest päevas. Suvekuudel on külastatavus 200–350 päevas. Sel aastal on külastusi olnud juba 32 215.Talunikke on süsteemist läbi käinud 1200 ringis. Aktiivseid ehk neid, kelle kuulutused hetkel üleval, on praegu poole tuhande ringis.

Portaali www.elavtoit.com omanik on osaühing Softpro. Selle looja Argo Vilberg levitab selle kaudu ka oma filosoofiat, mille järgi on kodumaine toit seepärast paremini vastuvõetav, et selle energeetika järgib kohalikku kultuuriruumi. „Meie kehal pole vaja vaeva näha toidust selliste välismaiste energiabukettide eemaldamisega, mis on tema jaoks võõrad või isegi vaenulikud. Kui inimene tunneb pärast toidu söömist väsimust, siis on see märk sellest, et ta keha suunas oma jõuvarud toidus olevate mürkide neutraliseerimiseks. See on parim toidu kvaliteedi katsetamise moodus,” selgitab ta.

Küsimusele, kuidas tekkis tal idee säärane rakendus teha, vastab Vilberg:  „Küsisin enda käest, kas mul on eesti rahvale anda midagi sellist, mis huvitaks paljusid, ja nii see sündiski. Mida rohkem inimesi avastab, et paljud terviseprobleemid on seotud sellega, mida nad söövad, seda populaarsemaks muutub kohalik toidulava. Head tervislikku toitu tahavad ju kõik.”

Ta lisab: „Usun, et varem või hiljem avastab ametnik, et poest ostetud toidul pole seda väärtust, mis maalt otse hangitud toidul. Mis näoga ta läheb taluniku juurde toitu hankima, kui ta eelnevalt sedasama talunikku on aastaid kõikvõimalike seadustega ruineerinud?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles