Põllumehed saavad 16,2 miljonit eurot kriisiabi

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatootmine
Piimatootmine Foto: Urmas Luik

Raskustes põllumajandussektorile makstakse erakorralise toetusena 16,2 miljonit eurot kriisiabi, millest 12,7 miljonit suunatakse piimatootjate ja 3,4 miljonit sealihatootjate toetuseks.

Maaeluministeerium teavitas Euroopa Komisjoni erakorralise kohandamistoetuse maksmise põhimõtetest, millega said paika kriisiabi maksmise tingimused 2017. aastaks.

"Oleme kriisiabi jaotamisel võtnud arvesse põllumajandustootjate esindusorganisatsioonide poolt tehtud ettepanekuid," ütles maaeluminister Martin Repinski. "Euroopa Komisjon on Eestile eraldanud kokku 8,08 miljonit eurot, millele maksame Eesti riigi poolt samas mahus lisaks."

Piimandussektoris makstakse toetust piima turustavatele või jõudluskontrollis osalevatele piimatootjatele, kes on kas väiketootjad, ei suurenda piimatootmist või on ühinenud mõne maaelu arengukava keskkonnatoetuse skeemiga. Samadel tingimustel makstakse toetust ka seakasvatajatele.

"Toetuse taotlemise täpsemad reeglid on väljatöötamisel, kuid soovime toetuse 2017. aasta alguses võimalikult kiiresti välja maksta," lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles