EL vajab ühist lähenemist ebaausate kauplemistavadega võitlemisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Euroopa Liidul peab kujundama ühise lähenemise toidutarneahelas ebaausate kauplemistavadega võitlemisel, ütles maaeluminister Urmas Kruuse EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogus.

„Ebaausate kauplemistavade tõttu kaotavad toidutarneahelas kõige enam põllumajandustootjad, kes on hinnaläbirääkimistel kõige nõrgemas positsioonis. “ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „See on probleem kogu Euroopa Liidus ja takistab põllumajandustootjatel kriisist väljumist.“

Urmas Kruuse rääkis ministrite nõukogus, et ebaausate kauplemistavadega tõhusamaks võitlemiseks tuleb kujundada Euroopa Liidus ühine lähenemine. „See aitab ennetada liikmesriikide erinevatest riigisisestest regulatsioonidest tuleneva ebavõrdse konkurentsi tekkimist. Ebaausate kauplemistavadega võitlemiseks peame kujundama välja Euroopa Liidus ühise lähenemise,“ lisas Kruuse.

Euroopa Komisjon tutvustas kohtumisel põllumajandusturgude rakkerühma raportit põllumajandustootjate positsiooni ja selle parandamise kohta tarneahelas. Raportit käsitletakse detsembris toimuval ministrite nõukogul.

Ministrite nõukogul oli kõne all ka Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevik pärast aastat 2020, kavandatavate väliskaubanduslepingute mõju liikmesriikide põllumajandussektorile ja põllumajandusteaduse rahastamise võimalusi Euroopa Liidu tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles