Aasta lõpuni on kutseline kohapüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel peatatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas käskkirja, millega peatab alates 12. novembrist kohapüügi kaluri kalapüügiloa alusel Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel, sest koha lubatud aastasaak on piirkonnas ammendumas.

Maaeluminister peatab kooskõlas kalapüügiseaduse § 49 lõikega 1 kalapüügi kui sellele veealale kehtestatud lubatud saak vastava kalaliigi osas on ammendunud 90 protsendi ulatuses.

Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kaluri kalapüügilubade alusel oli 11. novembri 2016. aasta seisuga püütud vähemalt 715,575 tonni koha. Piirkonna lubatud aasta kohasaak on 757,5 tonni. Sellega on piirkonnale aastaks lubatud kohasaak ammendunud enam kui 90% ulatuses, mistõttu kohapüük peatatakse.

Lisaks peatatakse püük põhjanooda ehk mutnikuga, nakke- või raamvõrguga kaldast kaugemal kui üks kilomeeter ning Lämmi- ja Pihkva järvel kaldast kaugemal kui 500 meetrit ning püüvõrguga. Tegemist on peamiste kohapüügi vahenditega.

Käskkirja alusel kehtestatud keeld kehtib 31. detsembrini 2016. aastal. (ME)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles