Aasta mesinik peab mesilasi Tallinnas

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta mesinik Erki Naumanis.
Aasta mesinik Erki Naumanis. Foto: Eesti Mesinduse Selts

Eesti mesinike liidu sügispäevadel läinud nädalavahetusel valiti aasta mesinikuks Erki Naumanis, kes peab mesilasi Tallinna kesklinnas Endla tänaval.

Oma igapäevatööd teeb Naumanis IT-vallas OÜ Twilio Estonia IT-süsteemide seirespetsialistina. Mesindus on mehe hobi olnud viimased kuus aastat.

Aasta mesinikul on praegu PRIA registris kirjas 14 peret, aga abiperedega kokku tuleb mõned rohkem. „Üks grupp asub tõesti Tallinnas Endla tänaval, aga õnneks on tarud maapinnast kõrgemal ja naabritele tüli ei tekita,” rääkis ta.

Aasta mesiniku tiitli pälvis mees suuresti tänu tööle, mida on teinud pealinna mesinike heaks. Tema eestvedamisel moodustati tänavu Tallinna mesinike selts (TMS).

„Tallinna mesinike ühistu tegutses juba varem, kuid polnud registreeritud juriidilise isikuna,” seletas Naumanis, „pikalt vedas ühistu tegevust Uku Pihlak, kui ta soovis oma mesilastega edasi tegeleda Hiiumaal, võtsin vedamise temalt üle ja seejärel sai ka MTÜ Tallinna Mesinike Selts moodustatud. Liikmeid on seltsil praegu 29.”

Kolleegid-mesinikud hindavad Naumanist hea suhtlejana, kes on alati valmis küsimustele heatahtlikult vastama, olgu tegemist mesindusprobleemidega või tema põhitöö – IT-tehnoloogiaga. Näiteks on mesinike üldkoosolekul hääletuseks kasutatav SMS-rakendus Erki näputöö. Lisaks osaleb mees mitmes mesindusega seotud töögrupis ja koordineerib Eesti mesinduse arengukava koostamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles