Briti põllumehed muretsevad võõrtööjõu piirangute pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti põllumajandusasjatundjad on mures, et võõrtööjõu kasutamise piirangud võivad Suurbritannia põllumajandussektorile palju kahju teha.

Küsimus kerkis pärast seda, kui Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker rõhutas, et kui Suurbritannia tahab säilitada juurdepääsu Euroopa Liidu ühisturule, peab ta ka aktsepteerima ELi põhiprintsiipi, inimeste vaba liikumist.

Briti põllumehed toonitasid, et põllumajanduse arenguks on äärmiselt vajalik nii võõrtööjõud ka kui ka juurdepääs ELi ühisturule, kuid praegu on seoses Brexitiga palju ebakindlust sektori tuleviku ja võimaluste suhtes.

Briti Põllumajanduse ja Aianduse Arengu Nõukogu leidis oma viimases analüüsis, et võõrtööjõu osakaalu vähenemine Brexiti järel võiks teistpidi anda tõuke innovatsioonile ja struktuursetele muutustele põllumajanduses, mis aitaks tööjõuvajadust vähendada.

Allikas: Farmers Guardian

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles