Austraalias teeb vihm saagile kahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias, kus on praegu kevad, teevad põllumeestele tuska suured sajud, mis on nii mõnedki põllud muutnud mudaväljadeks.

Mõnes piirkonnas oli juba septembri keskpaigaks kuu sademenorm täis saamas ning kuu teiseks kolmandikuks ületas see normi juba poole võrra. Kolmeteistkümne jõe kohta on antud üleujutushoiatus üle riigi.

Põllumehed on mures, sest vili liguneb paljudel põldudel pahkluukõrguses vees, vilja ei saa lõigata ning see on niiskust täis. Rekordilise kikerhernesaagi lootus on samuti vihmade tõttu kustumas. Liigniiskuse tõttu levivad kaks kikerhernele ohtlikku seenhaigust.

Austraalia põllumeestele pole ka eelnevad kolm aastat olnud kerged, sest siis kimbutas põud. Tänavune viljahooaeg algas Austraalias paljulubavalt, kuid maailma kuklapoolegi peab paika vanasõna, et ilm on põllumehe suurim aktsionär.

Allikad: FarmWeekly, The Weekly Times

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles