Maaeluministeerium: maaelutoetuste maksmisel arvestatakse haldusreformi arengutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haldusreformi käigus omavalitsusüksuste piiride muutumisel vaadatakse maaelutoetuste  tingimused üle, ütles Maaeluministeeriumi asekantsler Marko Gorban eilsel kohtumisel Pärnumaa omavalitsusjuhtidega.

„Kui haldusreformi käigus omavalitsuste piirid muutuvad, siis kohandatakse maaelutoetuste tingimused ümber selliselt, et toetuste maksmine jätkuks samas geograafilises ulatuses vähemalt käesoleva eelarveperioodi 2014-2020 lõpuni,“ ütles Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban eile Lepanina hotellis toimunud Pärnumaa Omavalitsuste Liidu seminaril.

Asekantsleri kinnitusel jäävad omavalitsusüksuste liitumisel maaelu arengukava 2014–2020 perioodiks ettenähtud põhimõtted kehtima ning ükski omavalitsus haldusreformi tulemusel seni saadud toetustest ilma ei jää. „Pärast haldusreformi läbiviimist ühegi kohaliku omavalitsuse toetusvõimalused ei halvene,“ lisas Gorban.

Kehtiva halduskorralduse ning olemasolevate omavalitsuste suurusega on maaelutoetustest seotud eelkõige LEADER-meede, aga ka majandustegevuse mitmekesistamise ning mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetus. Otsetoetustest puudutavad võimalikud omavalitsuste ühinemised rohestamise toetust ning kalandustoetustest kohalike kalanduspiirkondade arendamise toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles