Enim langes maailmaturul teravilja hinnaindeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma Toiduorganisatsiooni (FAO) toiduhinnaindeks oli juulis 161,9 punkti, mis on 1,3 punkti ehk 0,8 protsenti vähem eelnevast kuust ning 1,4 protsendi võrra vähem aasta varasemast.

Kõige rohkem kahanes teravilja hinnaindeks, mis oli juulis 148,1 punkti ehk 5,6 protsenti väiksem kui kuu varem. Järsult langesid maishinnad, sest USAs olid maisisaagi jaoks soodsamad ilmad, kui esialgu arvati. Samuti on maailmaturul väga suur nisuvaru ning on oodata pakkumise kasvu Musta mere regioonist.

Taimeõlide hinnaindeks langes juulis kolmandat kuud järjest, olles 157,4 punkti juures ehk 2,8 protsenti vähem kuu varasemast tulemusest. Seejuures enim odavnes palmiõli, mis saavutas viimase viie kuu väikseima hinnataseme.

Piima hinnaindeks oli juulis 142,3 punkti, kasvades kuuga 3,2 protsendi võrra. Piimahinnad tõusid kõigi peamiste toodete lõikes, eriti kallines või. Siiski on piimatoodete hinnad endiselt madalad võrreldes mõne aasta taguste hindadega.

Liha hinnaindeks oli juulis 159,9 punkti, mis on 1,3 protsenti suurem eelmise kuu tulemusest. Ühe protsendi jagu tõusis ka suhkru hinnaindeks, mis oli juulis 278,7 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles