Talunik kavandab trikirattarada

Silja Joon
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tomsonil on Lanksaarel piisavalt vaba maad, et ehitada sinna looduslik trikijalgratta harjutusrada Eesti ja Läti huvilistele: ta on kaasa löönud Ainažisse samalaadse raja ehitamisel ja teab, millest räägib.
Enn Tomsonil on Lanksaarel piisavalt vaba maad, et ehitada sinna looduslik trikijalgratta harjutusrada Eesti ja Läti huvilistele: ta on kaasa löönud Ainažisse samalaadse raja ehitamisel ja teab, millest räägib. Foto: Mailiis Ollino

Saarde valla Lanksaare talunik Enn Tomson tahab turistide tarbeks rajada talu külje alla trikijalgrattaraja.

Tomson räägib, et peab silmas sellist looduslikku BMXi õpperada nagu Lätis Apes ja Daugavpilsis. “Mõte on ehitada õpperada, mitte võistlusrada. Lätlastel on selle vastu suur huvi. Lätis on selles valdkonnas tugevad tulemused ette näidata, nendele kuulub koguni olümpiakuld sel alal,” rääkis Tomson, kes on kaasa löönud Ainaži BMX-raja ehitamisel. Raja ehitamisel teeksid koostööd lätlased ja eestlased. See ühendaks eri pikkusega radasid.

Lanksaarel on raja vundamendi jaoks olemas materjalgi – vana kolhoosiaegse sigala lammutamisel saadud kivid. “See kõik on suur töö, millele on ka rahastust loota. Esmalt tahaks alustada ala korrastamisega. Kevadel loodame jõuda projekteerimiseni,” rääkis talunik.

Natuke muret teeb, kas siinsed harrastajad-trikiratturid paiga omaks võtavad – ega rada ju selleks kavandata, et see nõgestesse kasvaks. “Oleme mõelnud, et rada peaks olema selline, mis võimaldaks eri vanuses trikiratturitel sõitmist, nii lastel, noortel kui täiskasvanutel,” pakkus talunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles