Parim talutoit 2016 on Pajumäe talu mahe keefir

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Talupidajate Keskliit

Täna pärjati Jäneda Talupäevadel konkursi “Parim talutoit 2016” üldvõitjaks Pajumäe talu toode mahe keefir. Lisaks tunnustas Eestimaa Talupidajate Keskliit konkursi “Parim talutoit 2016” raames kõiki seitsme alagrupi võitjaid.

Käesoleval aastal esimest korda toimunud konkursil “Parim talutoit 2016” võistles 77 talutoodet 25 talupidamisest. Parima talutoode valimisel hindas professionaalne zürii nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaani, tootearendust ja turundust.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kaul Nurm avaldas tunnustust kõigile konkursist osavõtjatele ja sõnas, et “parimatest parima valimine on järjest keerulisem, sest erilisi tooteid, mis oleks väärinud võitu, oli väga palju. Nurme sõnul panustavad talupidajad järjest enam maitsesse, kvaliteeti ja tootearendusse,  muutes eestimaalastele ehtsa talutoidu suupäraseks ja kättesaadavaks.

Lisaks üldvõitjale pälvisid tunnustuse seitsme alagrupi võitjad: 

Parim lihatoode 2016 – Küülikuliha konserv (Palvemaja Talu)

Parim pagaritoode 2016 – Kaarli seemnekrõps (Kaarli Talu)

Parim piimatoode 2016 – Pajumäe mahekeefir (Pajumäe Talu)

Parim keedis 2016 – Saaremaa Kadakasiirup (Orbu Talu)

Parim tervisetoode 2016- Külmpressitud Tudraõli (Karmeli Talu)

Parim maius 2016 – Minna Marmelaad “Mustikas” (Minna Sahver)

Parim jook 2016 – Naturaalne astelpajusiirup (Villagu Talu)

Parima talutoidu konkursile esitatud talutooteid hindas komisjon, kuhu kuulusid  kaubanduse esindaja, toiduajakirjanikud, toidublogijad, Eesti Peakokkade Ühenduse esindajad, õppejõud, ettevõtja ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles