Ojametsa-Peetri talu, Urvaste küla Harjumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluperemees Endel Ojamets
Taluperemees Endel Ojamets Foto: Kaul Nurm / talupidajate keskliit

Ojametsa-Peetri talus on paarikümne aasta jooksul jõutud kasvatada ja turustada köögivilju, kuid tänaseks on talu spetsialiseerunud porgandikasvatusele.

Kohalikud turbamullad igasugusele põllumajandusele ei sobigi, kuid porgandikasvatuseks on need suurepärased. Sel kevadel külvati seeme veidi enam kui kümnele hektarile ja lähinädalatel algava koristusperioodi jooksul oodatakse saaki vähemalt 500 tonni. Soodne asukoht pealinna lähistel annab võimaluse varustada kauplusi ja turge värske köögiviljaga ilma ülemäära kõrgete logistikakuludeta. Selleks on pererahvas aja jooksul hankinud kogu vajaliku tehnika, et oma toodangut sorteerida, pesta ja pakendada. Toodangut realiseeritakse hulgimüügifirmade kaudu ja otse Tallinna kauplustele-turgudele. Ka talus kasvanud lapsed, kes nüüdseks juba täiskasvanud, osalevad jätkuvalt talu töödes-tegemistes ning poeg Indrek omandab pere traditsioone jätkates Eesti Maaülikoolis aiandusharidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles