Talupidajate Keskliit kutsub talutootjaid konkursile “Parim Talutoit 2016”.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Talupidajate Keskliit

Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab sel aastal esmakordselt “Parim Talutoit  2016” valimise. 

Parimad tooted valitakse  seitsmes erinevas kategoorias, võitjad kuulutatakse välja 30. juulil Jänedal toimuvate XXV Eesti Talupäevade raames.

“Talutoidu konkursi eesmärk on innustada talunikke tegelema tootearendusega, tõstes seeläbi toodete kvaliteeti ja konkurentsivõimet nii Eesti turul kui ka väljaspool,” selgitas Kaul Nurm. Tema hinnangul suurendab konkurss eestimaiste talutoodete tuntust ning innustab inimesi talutoitu  eelistama,  aidates kaasa tasakaalustatud ja tervislike toitumisharjumuste kujunemisele.  Parima talutoidu valimine on osa Talupidajate Keskliidu mitmeaastasest märgikampaaniast “Ehtne Talutoit”, mille eesmärgiks on teadvustada ja tunnustada talutoodete kasulikkust ja mitmekesisust.

„Parim Talutoit  2016” selgitatakse välja järgnevates kategooriates:

  • Parim piimatoode
  • Parim  pagaritoode
  • Parim  lihatoode
  • Parim  sõretoode
  • Parim  keedis
  • Parim  tervisetoode
  • Parim  jook

Hindamiskomisjon valib parimad tooted 15. juulil Tallinnas, kohvikus Kuusk Hernesto. “Parim Talutoit  2016” kuulutatakse välja 30.juulil Eesti Talupäevadel Jänedal.

„Parim Talutoit 2016“ hindamiskomisjoni kuuluvad toitumisteadlased, Eesti Peakokkade Ühenduse esindaja, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagoogid, ajakirjanikud, kokad, ning toidublogijad. Komisjoni esimees on Eesti Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm.

Eestimaa Talupidajate Keskliit on 1989. aastal asutatud katusorganisatsioon, mille  eesmärgiks on põllu- ja maamajandusliku ettevõtlusega tegelevate peretalude esindamine ja huvide kaitsmine. Eestimaa Talupidajate Keskliidu algatusel on loodud  talutoidu katuskaubamärk „Ehtne Talutoit“, mida kasutab juba üle 60 tootja.  “Ehtne Talutoit” tutvustamisel on kasutatud PRIA turuarendustoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles