Põllumajandus-kaubanduskoda peab täna üldkoosolekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal Säreveres algas äsja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja üldkoosolek, millel valitakse kojale uus nõukogu ja gruppide juhatused.

Tänased valimised toimuvad esimest korda uue põhikirja alusel, mille kohaselt hakkab koja juhtimine senisest selgemalt peegeldama põllumajandus-kaubanduskoja liikmete mitmekesist struktuuri. Koda ühendab põllumajandustootjaid, toiduainetööstusi, maamajandusvaldkonna ettevõtteid ja metsaühistuid.

„Eesti maa majandamise ja toidu tootmisega seotud ettevõtete koondumine ühisesse ja tugevasse organisatsiooni on väga oluline. Eesti maamajandusvaldkonna ettevõtted on viimastel aastatel seisnud silmitsi väga suurte väljakutsetega, mis on seotud nii turukriiside kui riigi poolt kujundatava majanduskeskkonna muutustega. Põllumajandus- ja toidusektor on tahtmatult sattunud rahvusvahelise julgeolekupoliitika tallermaale, mis on Eesti toidutootjatele kaasa toonud suure ebakindluse traditsiooniliste turgude sulgumise ja sissetulekute olulise vähenemise näol,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

„Olen veendunud, et probleemide lahendused peituvad Eesti põllumajandus- ja toidutootjate, maamajandusettevõtjate ja ka metsaomanike tihedas koostöös. Peame senisest veelgi paremini suutma pidada asjatundlikke ja tulemuslikke läbirääkimisi valitsusega ning Eesti inimestele selgitada toidu, maaelu ja sellega seotud tegevusvaldkondade tähtsust kogu ühiskonna ja majanduse jaoks. Vähemtähtis pole koja liikmete omavaheline koostöö – edu saab tuua vaid põllumajandustootjaid, põllumajandussaaduste töötlejaid ja teisi maamajanduse sidusettevõtteid hõlmava väärtusahela terviklik ja hea toimimine,“ lisas Sõrmus.

Täna Säreveres kell 12 alanud koja üldkoosolekul valivad endale juhid põllumajandus-kaubanduskoja neli gruppi: põllumajanduse grupp, töötleva tööstuse grupp, maamajandusettevõtjate grupp ning metsanduse grupp. Koja liikmed valivad ühtlasi oma esindajad koja 12-liikmelisse nõukogusse. Üldkoosoleku päevakorras on samuti Eesti Piimaliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ühinemine, mis on kantud eesmärgist tihendada koostööd Eesti piimatootmise väärtusahela ettevõtete vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles