Maa-ametit pikka aega juhtinud Raivo Vallner lahkub ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maa-ametit pikka aega peadirektori või peadirektori asetäitjana juhtinud Raivo Vallner lahkub 1. juulist ametist, jäädes pensionile.

Raivo Vallner on Maa-ameti eesotsas olnud alates ameti loomisest jaanuaris 1990 ehk enam kui 26 aastat. Tegelikult on ta Eesti maaküsimustega tegelenud üle 34 aasta ehk 1982. aastast, kui alustas tööd tollase Põllumajandusministeeriumi Maakorraldusvalitsuse juhataja ja maa kasutamise ning kaitse riikliku peainspektorina.

„Maaga seonduv oli ja on valdkond, mis puudutab meid kõiki, seega on korrastatud maasuhted väga olulised. Mul on olnud erakordne võimalus osaleda Maa-ameti ülesehitamisel ja selle kaudu ka maareformi läbiviimisel ja maainfo andmebaaside loomisel ning arendamisel,“ ütles praegu peadirektori esimese asetäitajana töötav Raivo Vallner. „Maa-ametist on saanud tunnustatud riiklik kompetentsikeskus nii maaküsimustes kui ka maaga seonduvate andmete, näiteks kaardiandmed, tootmises ja jagamises.“

Keskkonnaminister Marko Pomerantsi sõnul on Maa-amet Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas ainuke asutus, mis on püsinud juba Eesti taasiseseisvumisajal rajatud vundamendil, ja seda suuresti tänu Raivo Vallnerile. "Ma ei tea meil teist nii staažikat ja visa kõrget riigiametnikku, kes läbi keeruliste aegade ja 16 erineva ministri alluvuses töötades on üht valdkonda nii kindlalt hoidnud ja arendanud,“ ütles minister. „See on suur ja austusväärne panus Eesti riigi arengusse.“

„Raivo Vallner pani Maa-ametile aluse, oli ameti suuna määraja ja hoidja,“ rõhutas ka Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits. „See on olnud väga suur ja väga tänuväärne töö. Kuid lisaks sellele pani ta aluse ka kogu Eesti maamõõdistamisele. Need tema seatud asimuudid jäävad nüüd meie hoida ja kaitsta,“ lisas Tiits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles