Pool aastat suurima nädalalehena

Peeter Raidla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala pärast saab pool aastat sellest, mil Maa Elu on olnud Eesti suurim nädalaleht oma keskmiselt ligi 80 000 trükiarvuga. Praegune Maa Elu sündis septembrist 2013 Postimehe vahel kord kuus ilmunud Maaelu Edendaja ja oktoobrist 2013 viie maakonnalehe vahel kaks korda kuus ilmuma hakanud Maa Elu liitmise tulemusena.

Nüüd võib täie õigusega kinnitada, et kahe lehe liitmine üheks igal neljapäeval ilmuvaks Maa Eluks on olnud igati edukas. Seda mõistagi tänu meie lugejate heale vastukajale ja sellelegi, et reklaamikliendid on meid üles leidnud ning teadvustanud endale Maa Elu kui kõige laiema levikuga ajalehe eeliseid.

Maa Elu püüab hoida oma senist kurssi ja pidada silmas eeskätt just ettevõtlikke maainimesi. Oleme oma lugudes just neile sõna andnud, et nad oma ettevõtmiste kaudu räägiksid sellest, kuidas tegelikult maal elatakse ja mis tegelikult maainimesele rõõmu või muret valmistab. Toetades samas alati positiivset ellusuhtumist, sest nutt ja hala meie elu edasi ei vii.

Oleme püüdnud jõudu mööda silma peal hoida kõigil elualadel, mis maaga seotud. Muide, kui seni olid meie veebilehel üleval üksnes lehes ilmunud lood, siis alates 20. maist on Maa Elu hakanud oma veebilehel avaldama ka maaeluga seotud jooksvaid uudiseid. Ehk siis, kui tahate end maaeluga kursis hoida, siis maaelu.postimees.ee ootab teid.

Hoolimata sellest, et Maa Elu ei ole poliitikutele sõna andnud (erandiks on meie maaeluminister Urmas Kruuse), on meie nädalaleht jätkuvalt ühiskonnakriitiline. Oleme näiteks arendanud mõttevahetust haldusreformi üle, mis toob Eesti ellu kardinaalseid muudatusi. Ning avaldanud nördimust selle üle, et Riigikogu on arutelud selle reformi üle sõna otseses mõttes palaganiks muutnud. Ja sellest on tõesti kahju.

Head lugemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles