Saaremaa kalanduspiirkonda investeeritakse 4,5 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguva sadam
Koguva sadam Foto: Saarte Kalandus

Saaremaa kalanduspiirkonda investeeritakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 vahendusel järgmise viie aasta jooksul 4,5 miljonit eurot. Suurima tähelepanu all on investeeringud kalasadamate uuendamisse ning rannakalurite tegevuste mitmekesistamisse.

„Lähiaastatel lõpetame Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi toel Saaremaa kalasadamate uuendamise, mille korrastamist alustasime eelmisel rahastamisperioodil,“ ütles MTÜ Saarte Kalandus tegevjuht Heino Vipp täna Kuressaares toimunud kalandustoetuste infopäeval. „Samuti panustame investeeringutesse, mis aitavad rannakaluritel luua oma põhitegevuse kõrvale muud ettevõtlust, sest püügihooaeg on lühike.“ Vipp lisas, et oluline osa Saaremaa kalanduspiirkonna investeeringutest suunatakse ka püütud kala töötlemise ja turustamise edendamiseks.

Kokku kavandatakse EMKF 2014–2020 rakenduskava 129,6 miljoni suurusest eelarvest rannapiirkondade arendamiseks 27,7 miljonit eurot, millest Saaremaa kalanduspiirkonna kasutada on 4,5 miljonit eurot.

Saaremaa kalanduspiirkonna strateegia järgi investeeritakse piirkonnale eraldatud vahenditest 30% kalasadamate uuendamisse, 30% rannakalurite tegevuste mitmekesistamisse, 20% kalandustraditsioonide edendamisse, 15% kalandustoodete töötlemisse ja turustamisse ning 5% kudealade taastamisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles