Eesti parimad noortalunikud on naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Parimaks noortalunikuks tunnistati Järvamaa Kutsehariduskeskuse teise kursuse õpilane Dirgis Jõemaa, kes pälvis ka parima noore taluperenaise tiitli. Teise koha sai Jessika Kull. Kolmandale kohale tuli Meelis Lindret.

Parimaks noortalunikuks tunnistatud Dirgis Jõemaa sõnul tuli nii parima noortaluniku kui parima noore taluperenaise tiitli võitmine talle ootamatult, kuigi põllumajandusega on ta kokku puutunud varasest noorusest. „Läksin põllumajandust  õppima, sest perel on veisekasvatustalu,“ rääkis Dirgis Jõemaa. „Soovitaksin kindlasti inimestel kaaluda maale elama asumist – siin on tore ja rahulik, igaüks saab endale ise toitu kasvatada ning kõik on puhas.“

Võistluse peakorraldaja, Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi sõnul on maamajandusega seotud erialad noorte seas endiselt populaarsed. „Vaatamata keerulisele ajale näevad noored põllumajandusel perspektiivi ja enda jaoks selles tulevikku,“ ütles Külli Marrandi. „Maaettevõtjana tihedas konkurentsis hakkama saamiseks on vaja üha mitmekülgsemaid teadmisi kõige kaasaegsematest töövõtetest, aga ka julgust enda proovilepanemiseks. Kutsevõistlus andis noortele kindlasti nii väärtusliku kogemuse kui enesekindlust uuteks väljakutseteks.“

Parima noortaluniku tiitlit püüdis kokku 25 võistlejat Järvamaa Kutsehariduskeskusest, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist ning Eesti Maaülikoolist.

Noored panid proovile oma teadmised ja oskused kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, koduloomade ja -lindude sõnniku tundmine, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, ajalooliste tööriistade tundmine ja viljakoti kaalumine, lillede istutamine kasti, lüpsimasina hooldus ja põllutööriistade haakimine traktorile.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldas Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi ja Sihtasutusega Innove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles