Noored aednikud võtavad Maamessil mõõtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maamessil võtavad raiemeeste kõrval tänavu omavahel mõõtu ka aianduskoolide õpilased – toimub võistlus „Noor aednik 2016”.

Sihtasutus Innove korraldab koostöös Räpina Aianduskooliga kutsemeistrivõistlust „Noor aednik 2016”, mis toimub Maamessi esimesel päeval, 21. aprillil. „Noor aednik 2016” on meeskondlik võistlus kuni 26aastastele kutseõppeasutuste õpilastele. Võistlusest võtavad osa kaheliikmelised meeskonnad Räpina Aianduskoolist, Luua Metsanduskoolist, Hiiumaa Ametikoolist, Tallinna Kopli Ametikoolist, samuti võistkonnad Lätist ja Saksamaalt.

Räpina Aianduskooli õppemajandi juhataja Tõnis Soopere sõnul võistlevad meeskonnad viiel alal – taimede tundmises, pookimises, kastmissüsteemi ehitamises, trimmerile jõhvi kerimises ning täidetakse ka kompleksülesanne, mille käigus on vaja ehitada lilletorn, lahendada arvutusülesanne ning teha istutamised. „Kutsume kõiki aiandushuvilisi noortele aednikele kaasa elama, sest võistlus on põnev ning kindlasti ka hariv – võistlejaid on võimalik lähedalt jälgida ning jagatakse ka õpetusi. Kel rohkem huvi, saab pärast võistlusi lähemalt uurida ning nõu küsida,” rääkis Soopere.

SA Innove rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste valdkonnajuht Maret Kuub tõi esile, et võistluse eesmärk on võimaldada aedniku eriala õpilastel näidata oma kutseoskusi, selgitada välja parimad nooraednikud ning propageerida aedniku eriala. Võistluspäev on tema sõnul tihe: algab kell 9.30 ning kestab 15.15ni.

Täpne ajakava on Maamessi kodulehel. Kõik Maamessi külalised on oodatud noortele aednikele kaasa elama ning uusi teadmisi hankima!

Kohtumiseni Maamessil 21.–23. aprillil!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles