Maailma toiduhinnad langesid pisut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma Toiduorganisatsiooni (FAO) 5. detsembril avaldatud toiduhinnaindeks langes novembris 1,6 protsenti ehk 2,6 punkti võrra, jäädes 156,7 punkti juurde.

Langesid nii piimatoodete, liha, taimeõlide kui ka teravilja hinnad. Ainsana tõusis suhkru hind – seda juba kolmandat kuud järjest. Kõige rohkem vähenesid taimeõlide ja piimatoodete hinnaindeksid (vastavalt 3,1 ja 2,9 protsenti ühe kuuga).

Teravilja hinnaindeks oli novembris 153,7 punkti, mis on 3,7 punkti ehk 2,3 protsenti kuu varasemast vähem. Tegemist on teravilja odavaima hinnaga pärast 2010. aasta juunit.

Aasta varasemaga võrreldes on maailma toiduhinnaindeks langenud 18 protsenti. Kõige suurema kukkumise on läbi teinud lihahind, mis on aastatagusega võrreldes 23 protsenti madalam.

Teravilja ja õli hinnad on langenud aastaga 16 protsenti ja piimatoodete hind 15 protsenti. Ka suhkur, mille hind on viimastel kuudel küll tõusnud, on aasta varasemaga võrreldes praegu siiski maailmaturul 10 protsenti madalama hinnaga. (ME)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles