Põllumeeste ühistu ehitab 8,6 miljonit maksva viljaterminali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapõld. Foto on illustreeriv.
Viljapõld. Foto on illustreeriv. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Põllumeeste ühistu KEVILI alustab Rõngus uue viljaterminali ehitust. See peaks valmis saama järgmise aasta saagikoristuse ajaks.

See mahutab kokku 50 000 tonni teravilja ja suudab ühes tunnis vastu võtta 400 tonni ehk 16 veoautotäit. Viljaterminali maksumus on 8,6 miljonit eurot, teatas ühistu. 

Põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees Jaak Läänemets sõnas, et uus terminal aitab ühistu liikmetel senisest paremini logistikat ja saagi kuivatamist korraldada. «Operatiivne tegutsemine koristusperioodil on teraviljakasvataja jaoks ülioluline. Saagi kiire analüüsimine laboris aitab säästa nii aega kui raha,» selgitas ta.

Viljaterminali käivitamine on olulise tähtsusega eelkõige Lõuna-Eesti põllumehele. Läänemetsa sõnul sai ehitise asukohavalikul määravaks ühistu liikmete paiknemine – ligikaudu pooled KEVILI liikmetest tegutsevad Rõngust 50 kilomeetri raadiuses.

Põllumeeste ühistu KEVILI koondab 139 teravilja- ja rapsikasvatajat. KEVILI liikmete kasutuses on ca 80 000 ha Eestis haritavast maast, keskmiselt kasutab üks liige 580 ha põllumaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles