Piima- ja sealihatootjad saavad üle kümne miljoni euro erakorralist abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Maaeluministeerium saatis kooskõlastamisele loomakasvatussektori põllumajandustootja erakorralise toetuse nõuded, mille alusel makstakse tänavu piima- ja sealihatootjatele välja 10,56 miljonit eurot erakorralist abi.

 «Põllumajandustoodete väga madalal tasemel kokkuostuhinnad ei kata tootmiseks tehtud kulutusi ja paljude põllumajandustootjate jaoks ei ole nende tegevus jätkusuutlik,» sõnas maaeluminister Urmas Kruuse pressiteates. «Kriisiolukorra leevendamiseks plaanitakse veel tänavu välja maksta Euroopa Liidu abipaketist Eestile määratud 7,56 miljonit eurot ning 3 miljonit riigieelarvest.» 

Eelnõu kohaselt makstakse loomakasvatussektori erakorralist toetust piimatootjale, kes tänavu 15. septembri seisuga pidas põllumajandusloomade registri andmetel vähemalt üht piimatõugu lehma. Toetust makstakse lehma kohta.

Seakasvatussektoris makstakse erakorralist toetust sealihatootjale, kes tänavu 15. septembri seisuga pidas seakatku leviku tõkestamiseks kehtestatud III piirangutsoonis siga või väljaspool III piirangutsooni emist. Loomapidaja peab olema teatanud  põllumajandusloomade registrile 1. mai seisuga peetavate sigade  või emiste arvu tegevuskohas. Toetust makstakse sea ja emise kohta.

Toetust ei maksta VTA ettekirjutuse alusel hukatud sea kohta, Maaelu Edendamise Sihtasutuselt seapidamise lõpetamise toetust taotlenud sealihatootjaile või kui toetussumma on väiksem kui 100 eurot.  

Kokku makstakse tänavu piima- ja sealihatootjatele välja 10,56 miljonit eurot, millest 75 protsenti piimatootjaile ja ülejäänu seakasvatajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles