Seakasvataja: mina pole katku oma farmi viinud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubi Farmid OÜ peremees Rain Puhk oma Puurmani vallas asuva sigala värava juures eelmise aasta augusti lõpus, pärast seda, kui Aafrika katku tõttu hukati seal 9000 siga. Nüüd jätkab ta samas kohas seakasvatusega  Käro Agro OÜ nime all.
Kaubi Farmid OÜ peremees Rain Puhk oma Puurmani vallas asuva sigala värava juures eelmise aasta augusti lõpus, pärast seda, kui Aafrika katku tõttu hukati seal 9000 siga. Nüüd jätkab ta samas kohas seakasvatusega Käro Agro OÜ nime all. Foto: Margus Ansu

Elektritraatide peal istuvad linnud, kes aeg-ajalt lendu tõusevad. Rohutirtsud viiuldavad nagu ikka vastu sügist. Esimest korda saan aru sõnast haudvaikus. 

Olen Jõgevamaal Puurmani vallas OÜ Kaubi sigala aia taga. Selles kohas oli veel kõigest kaks nädalat tagasi 9000 siga. Nüüdseks pole neist enam alles ühtegi. Kostab vaid labidate kolksumist vastu asfalti, kui töötajad farmi koristavad. Paari nädala pärast lakkavad needki helid.

Seakatk on farmi tabanud mitte ühe, vaid suisa kaks korda – esimest korda avastati see ühest laudast 7. augustil, teises laudas eelmisel nädalala haigestunud rõngassabad hukati reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles