Talunik kahtlustab jäätmekäitlejat katku levitamises

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead.
Sead. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Loomsete jäätmete käitleja ASi Vireen auto, mis vedas 28. juulil jäätmeid Järvamaa mahetalust, kus hiljem avastati seakatk, sõitis kaks päeva hiljem katkuvabasse farmi. Sel kolmapäeval avastati katk ka selles farmis.

Järvamaa mahetalu peremees Andres Alev rääkis, et Vireeni auto käis talus 28. juuli lõuna ajal. Tegu oli tavapärase tellitud veoga, millel polnud veel mingit seost katkuga. Ent hommikul oli talust leitud haige loom, kinnitus katku kohta saabus aga kaks päeva hiljem – esimese prooviga oli olnud mingi probleem.

30. juulil käis Vireeni auto Janek Trummi talus loomseid jäätmeid ära viimas. Seapidaja oli hetk tagasi kuulnud, et Järvamaa mahefarmis oli avastatud katk, ja mainis seda autojuhile. «Autojuht ütles, et ta sealt just tuligi,» meenutas Trumm. Tema sõnade peale, et sellise autoga ei tohi puhtasse farmi tulla, oli autojuht vastanud, et ta ei olnud katkust teadnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles