USAs läheb koleda välimuse tõttu aastas raisku 2,7 miljardit kilo puu- ja juurvilju

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koleda välimuse tõttu läheb igal aastal raisku miljardeid puuvilju.
Koleda välimuse tõttu läheb igal aastal raisku miljardeid puuvilju. Foto: Caro / Hechtenberg

Igal aastal läheb USAs raisku umbes 2,7 miljardit kilogrammi puu- ja juurvilju, kuna need näevad koledad välja, kirjutab Huffington Post.

See tähendab, et toidukauplused lükkavad tagasi rohkem kui 20 protsenti inimestele tarbimiseks kasvatatud produktidest.

Ettevõtte Imperfect loojad üritavad raiskamist vähendada. Nad teevad koostööd talunikega, toimetades nende ebatäiusliku välimusega puu- ja juurvilju iga nädal teenuse tellijate kodudesse. 

Talunikud saavad kasu, kuna nad saavad raha viljade eest, mis oleksid muidu hävitatud. Kliendid saavad kasu, sest nende viljad maksavad 30 kuni 50 protsenti vähem kui toidukaupluses ning maitsevad täpselt samamoodi kui ilusamad tooted.

Hiljuti on esile kerkinud teisigi sarnaseid organisatsioone, mis proovivad vähendada toidu raiskamist. Näiteks ettevõtmine EndFoodWaste.org kaardistab oma kodulehel müüjaid, kes pakuvad soodsalt kehva välimusega puu- ja juurvilju, lootes aidata nii keskkonda kui viljade müüjaid ja ostjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles