Tartu Agro sulgeb 5500 seaga farmi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrsas Tartu Agro seafarmis.
Põrsas Tartu Agro seafarmis. Foto: Sille Annuk

Tartu-lähedane põllumajandustootja Tartu Agro on otsustanud sulgeda 5500 seaga farmi ja koondada selle kümmekond töötajat, kirjutab rahvusringhäälingu uudisportaal ERR.

Kui varem aitas pikemat aega madalseisus oleva seakasvatuse kahjumit kompenseerida piimatootmise kasum ja erinevad toetused, siis nüüd on ka piimasektor kriisis ja toetused Tartu Agrole vähenenud ning kulu ületab tulu.

Tartu Agro juhi Aavo Mölderi sõnul ollakse täna olukorras, kus iga tootja saab jätta selle tooteliigi, milles ta suudab läbi lüüa. Seni sea- ja veisekasvatusega, piimatootmise ja seemnekasvatusega tegelenud ettevõte peab sestap seakasvatuse sulgema.

Juba praegu Tartu Agros sigu ei seemendata; viimane põrsas, kes suve alguses sünnib, läheb tapamajja või müüakse maha ilmselt suve lõpuks. Siis ootab ees ka inimeste koondamine.

Vaata pikemalt ERRi portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles