Põllumeeste liidu juht: Terele tagaks varustuskindluse õigeaegsed maksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste Liidu ja Saida farmi juht Juhan Särgava.
Põllumeeste Liidu ja Saida farmi juht Juhan Särgava. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Põllumeeste Keskliidu juhi Juhan Särgava sõnul tagaks Tere piimatööstusele tarnekindluse maksetähtaegadest kinnipidamine.

«Kruudal kroonilised makseraskused, mille tõttu iga aasta, paar või kolm korda, on kõik piimatootjad otsani närvis, kas Kruudalt raha tuleb või ei tule. Kui sinna kõrvale lugeda tema maksuvõlgade kohta jutte, mida ka ei ole ajakirjanduses vähe olnud, siis ei ole väga palju piimatootjaid, kes hüpliku partneriga pimesilmi sügavasse pikka abiellu lähevad,» ütles Särgava BNSile.

Tema sõnul kestavad maksetega viivitamised keskmiselt kuu või kaks üle arve tähtaja. «Piimatootjatel on närvid püsti, kui nad järjekordset artiklit näevad, mis Kruuda kuhugi võlgu on. Kõik ehmuvad, et kas mul on üldse midagi kätte saada või ei ole,» lisas ta.

Kui Kruudal oleks parem maine, siis tema varustuskindlus oleks parem, nentis Särgava. «Mida ma enam nende lätlaste või leedukatega sahkerdan või toimetan, kui meil oleks kodumaal kindel vend, kes poleks kunagi petnud, või siis ääretult harva ja tõsistel asjaoludel. On neid asju ka, mis vahetevahel ette tulevad.»

Särgava hinnangul võib Kruuda ka soovida maksta kohati madalamat hinda kui konkurendid. «Tahe saada põllumeestelt piim alla turu hinna kätte on vale tahtmine. Vanasti plaanikomitee ajal oli tõesti võimalik ettekirjutatud hinnaga vägisi välja võtta, aga täna on ikkagi turul turuhind. Kui ta ei suuda teistega turuhinnas võistelda, siis ei ole midagi teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles