Piimatöösturid on valmis müüma Jaapanisse veerandi juustust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Murakas
Jaanus Murakas Foto: Toomas Huik / Postimees

Piimaliidu esimehe Jaanus Muraka sõnul on eestlased valmis Jaapanisse müüma veerandi juustust.

«Marubeni korporatsioon, kelle kaudu Eesti piimatöösturid loodavad Jaapani turule jõuda, hindab kõrgelt Eesti piimatööstuste kvaliteeti ja näeb siin suurt potentsiaali. Jaapani visiidi käigus on mitu suurt sammu edasi astutud ning nüüd on jäänud kokku leppida veel detailides,» ütles väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling pressiteate vahendusel. 

Eesti Piimaliidu ja E-Piima juhatuse esimeesMurakas on Jaapanis külastanud mitmeid Marubeni kliente ning andnud ülevaate Eesti piimaturust. «Jaapanis äri alustamiseks tuleb teha palju eeltööd, millega oleme viimased viis kuud väga aktiivselt tegelenud. Visiidi käigus oleme jõudnud kokkulepeteni saata Jaapanisse juustu proovipartiid,» ütles Murakas. «Eesti töösturid on valmis Jaapanisse müüma kuni veerand juustutoodangust, praegu täpsustatakse koguseid ja hindu»

Sulling ütles, et Eesti Piimaliidu liikmed on Jaapani suunal teinud algusest peale väga head koostööd ning arvestanud Jaapani turu eripäradega. «Jaapani turule minek võib võtta mitu aastat, kuid tänu meie senisele heale koostööle Marubeni korporatsiooniga on Eesti piimatöösturitel olnud võimalus läbirääkimistega tavapärasest märksa kiiremini edasi liikuda, juba mõne kuuga on jõutud tehingutele üsna lähedale,» märkis Sulling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles