Hea märk: Hiina asepõllumajandusminister tahab Eestit külastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: SCANPIX

Hiina põllumajandusvaldkonna aseminister Niu Dun soovib 11. kuni 13. jaanuaril külastada Eestit, et uurida võimalusi kahepoolse põllumajandusalase koostöö tugevdamiseks ja leida järgmised prioriteetsed koostöövaldkonnad.

Niu kavatseb sõlmida Eesti põllumajandusministeeriumiga Eesti-Hiina põllumajandusalase koostöö tegevusplaani aastateks 2015–2016, selgub Hiina põllumajandusministeeriumi memost, vahendab BNS.

Lisaks kavatseb aseminister teha väliuuringu Eesti põllumajandus- ja kalandustööstusesse ning kohtuda Eesti põllumajandusministriga.

Esialgsetel andmetel saabub aseminister Tallinnasse pühapäeva, 11. jaanuari hilisõhtul Estonian Airi lennuga ning lahkub Eestist teisipäeva, 13. jaanuari varahommikul Lufthansa lennuga Berliini, kus osaleb messil Grüne Woche.

Eesti soovib välisministeeriumi andmetel, et Hiina põllumajandusministeerium või riiklik kvaliteediagentuur korraldaksid võimalikult kiiresti inspektsioonivisiidi Eesitsse, et võimaldada Eesti põllumajandustoodete eksport Hiinasse.

Hiina põllumajandusministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna asepeadirektor Tang Shengyao märkis kohtumisel Eesti Hiina saatkonna esindajatega, et kuna Eesti mahud on piiratud, kuid toodete kvaliteet on kõrge, siis peaksid Eesti tooted püüdma jõukat hiinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles