Aasta alguses kallinesid kõik piimatooted

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatooted.
Piimatooted. Foto: Mihkel Maripuu

Piimatööstuse I kvartali töötlemis- ja ekspordimahud kasvasid, piimatoodete keskmised jaehinnad kallinesid, selgub piimatööstuse 2014. aasta esimese kvartali ülevaatest.

Esimeses kvartalis kallinesid kõikide piimatoodete (joogipiim, keefir, 20protsendiline hapukoor, 82protsendiline või, naturaaljuust) keskmised jaehinnad – nt 2,5protsendilise joogipiima hind tõusis 10,6 protsenti.

Piimatööstus tootis 2014. aastal I kvartalis 56 200 tonni piimatooteid, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 1,3 protsenti enam. Piima- ja piimatoodete ekspordikäive oli 53,8 mln eurot, mis kasvas võrreldes 2013. aasta I kvartaliga 27 protsendi võrra. Piima- ja piimatoodete ekspordi väärtus kasvas aastaga 19,7 protsendini kogu põllumajandussaaduste ja toidukaupade väljaveost.

Piimatööstuse müügitulu oli esimeses kvartalis 95,3 mln eurot (+10 protsenti võrreldes 2013. a). Samas tõusid 13 protsendi võrra kogukulud, ulatudes 94,9 mln euroni. Kiire kogukulude kasv pidurdas nii kogukasumi suurust kui seeläbi ka investeeringuid materiaalsesse põhivarasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles