Eesti parimad noortalunikud tulevad Järvamaalt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saage tuttavaks - Eestimaa parimad noortalunikud! Täna Järvamaal toimunud pingelise mõõduvõtu noortalunike kutsevõistluse pani kinni Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilane Günter Kuru. 

Pildil vasakult: parim noor taluperenaine Keidi Sadam, II koht Tony Jürisaar, I koht Günter Kuru, III koht Jaan Piigert.
Saage tuttavaks - Eestimaa parimad noortalunikud! Täna Järvamaal toimunud pingelise mõõduvõtu noortalunike kutsevõistluse pani kinni Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilane Günter Kuru. Pildil vasakult: parim noor taluperenaine Keidi Sadam, II koht Tony Jürisaar, I koht Günter Kuru, III koht Jaan Piigert. Foto: Liina Liiv / SA Innove

Täna Järvamaal mõõtu võtnud noortalunikud selgitasid endi seast parima, kelleks on Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilane Günter Kuru.

Teisele kohale tuli Järvamaa Kutsehariduskeskusest õpilane Tony Jürisaar ning kolmandale sama kooli õpilane Jaan Piigert, vahendas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja.

Naiste arvestuses võitis Keidi Sadam, samuti Järvamaa Kutsehariduskeskusest.

«Taime- ja loomakasvatus on mõlemad huvitavad ja vajalikud alad,» ütles Eesti parim noortalunik Günter Kuru. «Põllumajandus on tuleviku seisukohalt kindlasti väga hea erialavalik.»

«Võistlus oli pingeline ja oli näha, et noored on valmistunud ja kõvasti harjutanud,» ütles võistluse peakorraldaja ja Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi. «Eriti rõõmustav on, et võitjad nii naiste kui meeste arvestuses on sel aastal esimese kursuse õpilased.»

Parima noortaluniku tiitlit püüdis 30 võistlejat Järvamaa Kutsehariduskeskusest, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist ning Põltsamaa Ametikoolist. Võistelda tuli kümnel alal, mh veiste eluskaalu määramises, traktori täpsussõidus, põllutööriistade traktorile haakimises ning arvuti kasutamises.

Noortaluniku kutsevõistlust korraldas Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös põllumajandusministeeriumi ja SA Innovega, võistlust rahastasid põllumajandusministeerium ja Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles