Ivari Padar viib Tartu Agro maajagamise valitsusse

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Mihkel Maripuu

Täna tõenäoliselt põllumajandusministriks nimetatav Ivari Padar (SDE) korraldas täna pressikonverentsi Tartu Agro maade küsimuses. Ta eitas igasugust süüd ning kinnitas, et ta ei mata teemat ministrina maha.

Endise põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri kokku kutsutud komisjon soovitas Padari sõnul Tartu Agro maade riigi omandisse jätva käskkirja nr 66 võimalusel tagasi võtta.

Padar lubas, et tema juhtimise all tellib Põllumajandusministeerium sõltumatu õigusliku analüüsi, kas seda käskkirja on võimalik kehtetuks tunnistada ja millised oleksid selle võimalikud tagajärjed. Seejärel lubas Padar teema kindlasti ka valitsuse ette viia.

Padar tunnistas, et vaidlusalused maad on viljakad ja hästi hoitud ning nende väärtus on tõenäoliselt riigi omandisse mineku ajast vähemalt kümnekordistunud.

Postimees kirjutas märtsi lõpus, et Ivari Padar otsustas värske põllumajandusminstrina 1999. aastal jätta riigi omandisse lisaks tema eelkäija soovitud 90 hektarile veel 3000 hektarit maad, millest suure osa tagasinõudmisest olid õigusjärgsed omanikud loobunud Tähtvere valla ametnike pealekäimisel. Õigusjärgsete omanike sõnul surus Parad seejärel läbi maade naeruväärse hinnaga rentimise riigifirmale ja lõpuks neid maid kasutanud Tartu Agro sooduserastamise seaduse rikkumise hinnaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles