PRIA nõuab enam kui sajalt põllumehelt riigimaa hooldamise toetusi tagasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor. Pilt on illustratiivne.
Traktor. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

PRIA nõuab rohkem kui sajalt põllumehelt tagasi riigimaa hooldamise eest juba välja makstud toetusi, sest neid pole vastavalt tingimustele hooldatud või on tänavu selgunud, et kasutajal puudub tegelikult maa kasutusõigus.

PRIA maksab iga aasta välja toetusi põllumeestele, kes hooldavad riigi maal poollooduslikke kooslusi ehk kasutavad neid heinamaana või karjatavad seal loomi. Toetuse saaja on kohustatud hooldama riigimaad viis aastat ja kui ühel aastal lepingu tingimusi rikutakse, siis võidakse nõuda osaliselt või täielikult tagasi juba väljamakstud toetuse summad, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudised.

Varasemalt nii põhjalikku kontrolli ei tehtud ja põllumehed võisid saada toetust ka ilma kasutusõiguseta. Nüüd aga tähendab kasutusõiguse puudumine põllumehele seda, et isegi kui ta on maad hooldanud nõuetele vastavalt, on PRIA-l õigus edasine toetuse saamine katkestada või isegi juba väljamakstud toetusi tagasi nõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles