Saaremaa piimaühistu ja E-Piim plaanivad ühiselt uut piimatööstust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima tootmishoone Järva-Jaanis. Fotol ettevõtte juhatuse esimees Jaanus Murakas.
E-Piima tootmishoone Järva-Jaanis. Fotol ettevõtte juhatuse esimees Jaanus Murakas. Foto: Andres Haabu

E-Piim ja Saaremaa piimaühistu kavatsevad asutada ühisettevõtte, et rajada Kesk-Eestisse uus, ühistulistel alustel tegutsev nüüdisaegne ekspordile suunatud piimatööstus, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa piimaühistu juhatuse liige Mihkel Jürisson ütles, et praegu pole Eesti piimatööstustel jõudu töödelda kogu Eestis toodetavat piima, millest umbes neljandik müüakse Leetu. Samas näeb Eesti piimastrateegia ette 2020. aastaks piimatoodangu kasvu kolmandiku võrra, mistõttu on uue tööstuse järele kindlalt vajadus olemas.

Saaremaa piimaühistu ja piimandusühistu E-Piim möödunud aasta lõpus välja antud ühises deklaratsioonis märgitakse, et uue piimatööstuse turustusriskide maandamiseks võidakse ühisettevõtte vähemusosanikuks ajutiselt kaasata mõni rahvusvaheline piimaturustusorganisatsioon.

Uues Maaelu arengukavas on praeguse seisuga ette nähtud 15 miljoni euro suurune toetus ühistuliselt tegutsevale uuele toiduainetööstusele, kuid täpsemaid otsuseid, mis valdkonda peaks toetus minema, pole veel tehtud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles